Diensten en tarieven

Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten?

Vraagouder

Plaatsen zoekopdracht:
De eenmalige kosten voor het plaatsen van een zoekopdracht voor een gastouder zijn €50,00.
Hebben jullie zelf een gastouder gevonden dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

Begeleidingskosten Gastouderbureau KidsMatch 2020:
De maandelijkse begeleidingskosten zijn €38,00 voor het 1e kind.
Voor het 2e kind en volgende kinderen zijn de begeleidingskosten €28,00 per kind per maand.
Wanneer het oudste kind naar school gaat, wordt het 2e kind het 1e kind enz.

Opvangkosten gastouder:
De adviestarieven voor de gastouder liggen tussen de €5,00 en €6,25. Dit tarief is exclusief luiers, billendoekjes en babyvoeding.
Voor avond, nacht en weekendopvang geldt een toeslag.

Voor opvang aan huis gelden andere regels en tarieven, deze kun je opvragen bij het gastouderbureau.

Kinderopvangtoeslag
Hoeveel kinderopvangtoeslag jullie ontvangen, is afhankelijk van de hoogte van jullie inkomen. Per kind kun je voor maximaal 230 uur per maand aan kinderopvangtoeslag ontvangen. Dit hangt af van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. De maximale uurprijs per kind voor 2020 is vastgesteld op €6,27 voor de gastouderopvang. Kosten die boven de €6,27 uitkomen, zijn voor eigen rekening.
Op www.toeslagen.nl kun je een proefberekening maken om uit te rekenen hoe hoog de tegemoetkoming is. Zowel de opvangkosten van de gastouder als de begeleidingskosten van het gastouderbureau komen in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag.

Gastouder

Tarieven gastouder:
De adviestarieven voor de gastouder liggen tussen de €5,00 en €6,25. Dit tarief is exclusief luiers, billendoekjes en babyvoeding.
Voor avond, nacht en weekendopvang geldt een toeslag.

Voor de inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang komen er de volgende eenmalige kosten bij:
1. Aanvraag VOG (Verklarig Omtrent Gedrag). Digitaal via het gastouderbureau zijn de kosten €33,85 en wanneer je zelf bij de gemeente langs gaat, zijn de kosten €41,35 (peildatum 03-12-2019)
2. Behalen Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. De kosten voor het volgen van een cursus Eerste Hulp aan Kinderen zijn per aanbieder verschillend. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar of je misschien in aanmerking komt voor een vergoeding.
3. Legekosten indien van toepassing. Per gemeenten worden er verschillende tarieven gehanteerd.
4. Eventuele opleidingskosten indien er geen geldig diploma is.
5. Eventuele kosten voor aanpassingen aan de woning. Denk hierbij aan het plaatsen van traphekjes, de aanschaf van een box, speelgoed en/of bedje, rookmelders, branddeken e.d..

Voorwaarden opzeggen:
Voor zowel de vraagouder als de gastouder geldt een wederzijds opzegtermijn van 2 maanden per 1e van de maand. De vraagouder beëindigd de opvang bij zowel de gastouder als het gastouderbureau. Alleen bij de gastouder opzeggen is niet voldoende. Ook wanneer je kind naar de basisschool gaat, geldt er een opzegtermijn van 2 maanden per 1e van de maand.